Neem contact op

Wilt u extra toelichting over onze producten of heeft u gewoon een vraag? Wij staan u graag te woord.

  17 Sep 2019

  Mobieltje door de wasstraat

  “Mobiele telefoons zijn een bron van bacteriën. Om ze regelmatig te reinigen, staat er sinds kort een ‘mobiele wasstraat’ op de Spoedeisende Hulp (SEH) in het LUMC. Hierin wordt de telefoon opgeladen en direct door middel van UV-LED schoongemaakt.”

  Ook voor stethoscopen, de apparaten waarmee de arts naar hart en longen luistert, heeft de SEH een nieuwe reinigingsmethode. “Dit is nog belangrijker dan het schoonhouden van de mobiele telefoon, want de stethoscoop komt in direct contact met de patiënt”, vertelt Christian Heringhaus, stafarts op de SEH en initiatiefnemer van de nieuwe reinigingsmethoden. “Medewerkers op de SEH hebben een zogeheten Stetcube naast hun computer staan. Zodra ze een patiënt hebben behandeld en achter de computer gaan zitten, kunnen ze hun stethoscoop in de kubus plaatsen. Deze komt er dan gesteriliseerd weer uit.”

  De medewerkers op de SEH zijn al gewend aan de nieuwe reinigingsmethoden. Heringhaus: “Je moet je telefoon toch opladen, het is heel handig dat hij daarna ook voor bijna honderd procent bacterievrij uit de wasstraat komt.”

  Op zoek naar een oplossing om bacteriën te bestrijden?

  Neem contact op!