Neem contact op

Wilt u extra toelichting over onze producten of heeft u gewoon een vraag? Wij staan u graag te woord.

  08 Jun 2018

  Mobieltje blijkt bron van bacteriën in de zorg

  “De mobiele telefoon blijkt het nieuwe ‘vaatdoekje’ in de zorg, toont onderzoek van beroepsvereniging V&VN onder verpleegkundigen en verzorgenden aan. Terwijl richtlijnen voor het ontsmetten vaak ontbreken.”

  Uit een peiling waaraan ruim 1500 leden hebben meegedaan komt naar voren dat een derde van de ondervraagden de telefoon nooit of hooguit enkele keren per jaar schoonmaakt.

  Terwijl gebruik van de smartphone en/of tablet in het werk steeds algemener is: 69 procent van de ondervraagden gebruikt de mobiele telefoon professioneel. Vaak wordt dat zelfs verplicht door de werkgever.

  In veel organisaties bestaan echter geen richtlijnen voor het ontsmetten van de apparatuur (33 procent) of die zijn niet bekend (42 procent). V&VN pleit daarom voor een algemene richtlijn voor het reinigen van de professioneel gebruikte telefoon en tablet.

  Directeur van V&VN, Sonja Kersten: ,,Ik heb zelf in de praktijk meegemaakt dat de invoering van tablets, waar iedereen heel blij mee was, een rol speelde bij de verspreiding van een bacterie, omdat er in de organisatie nog geen goede afspraken waren over het desinfecteren.”

  Op dit moment bestaan er verschillende adviezen en suggesties, waaruit vooral blijkt dat het bijzonder lastig is om telefoons en tablets afdoende te ontsmetten. Vaak worden speciale hoesjes of een beschermende folie geadviseerd.

  Bron: https://www.ad.nl/politiek/mobieltje-blijkt-bron-van-bacterien-in-de-zorg~a8b0d184/

  Op zoek naar een oplossing om bacteriën te bestrijden?

  Neem contact op!